2013.11.12.
11:53

Írta: Zoltán Varjú

Legyen az opendata.hu kezelőfelülete elérhető magyarul is!

Az opendata.hu mögött a CKAN 2.0 szoftver fut. Ennek magyarítását kb. 25%-ban már elvégezték lelkes önkéntesek, de sajnos ez még nem elég ahhoz, hogy magyarul is használható legyen az oldal felülete. Ezért mi magunk is belevágtunk a szoftver honosításába és pár apróságtól eltekintve (pl. a szoftver copyleft szövegének lefordítása) tkp. már készen is vagyunk a munka jelentős részével. Azonban több szem többet lát alapon szükségünk van önkéntesekre akik ellenőrzik a szöveget és javítják az esetleges hibáka (melyek biztos hogy vannak).

Aki kedvet érez a feladathoz, az letöltheti a honosító fájlt itt. A munkához a minden platformra ingyenesen elérhető PoEdit programot ajánljuk, amivel nagyon egyszerű a feladat. Amennyiben végzett a kedves önkéntes a javítással (vagy annak akár csak egy részével) a CKAN lokalizációs oldalára is feltöltheti a javított fájlt, ill. elküldheti nekünk emailben a zoltan.varju(kukac)gmail.com címre (a végeredmény természetesen mindenki számára elérhető lesz és a lokalizációs fájlt a CKAN honosító oldalára is feltöltjük).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opendata.blog.hu/api/trackback/id/tr15628979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása