2014.01.30.
10:13

Írta: Zoltán Varjú

Változások az opendata.hu-n

Mi is csak tanuljuk, hogyan is lehet használni a CKAN-t és milyen funkciókat érdemes elérhetővé tenni. A felmerült igényeket figyelembe véve a DataStore, DataExplorer extension-öket illetve a CKAN és a Solr együttműködését teszteljük a következő napokban - ezért az opendata.hu elérhetősége akadozhat.

opendatahu.jpg

A változásoknak köszönhetően elérhetőek lesznek az adathalmazok programmatikusan API-n keresztül is, továbbá előnézetet is tudunk nyújtani egyes adatokhoz. Reményeink szerint a Solr integrációval túl tudunk lépni az egyszerű tageken alapuló keresésen is. A fejlesztések során értékes tapasztalatokat szereztünk, melyeket egy felhasználóknak szóló segédlet formájában hamarosan közzé is fogunk tenni, remélve, hogy a jobb dokumentáció segít több embert megnyerni a nyílt adatok ügyének.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek CKAN opendata.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://opendata.blog.hu/api/trackback/id/tr525789640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása